Escape room

Hvordan opstod escape games?

Escape Room Riddlehouse

Vi søger Gamemastere - er det dig?

Escape room og historien

Escape rooms, escaperoom, exit games eller escape games. Kært barn har mange navne. Uanset hvad er trenden kommet for at blive. Escaperooms er det nyeste tiltag i underholdningsbranchen siden biografen blev opfundet. Escapegames startede i 2011, da en professor ville lave en anderledes lektion for sine studerende. Dette escape-game blev en bragende succes og professoren startede senere en virksomhed med escape rooms.

Escape Games i Østeuropa

Umiddelbart efter dukkede de første commercielle Escape Games op i Østeuropa. Verdens escaperoom hovedstad er i dag Budapest med mere end 287 registrerede escape rooms. Et par år senere spredte fænomenet escape games sig til Østasian, Og sidenhen blev det USA´s og Canadas tur til at opleve Escaperoom branchen på nært hold. De bedste escaperooms i verden er nærmest en cinematisk oplevelse, hvor der er brugt store summer på detaljegraden. Søger man på nettet kan man også finde film om escape rooms. Der findes tre film med den samme fantasiløse titel – Escape Room. Den seneste har netop haft biografpremiere i udlandet, men kom desværre ikke til Danmark.

Historien i Danmark

I Danmark har vi været med siden 2014. I København ligger der ca. 10 escape-rooms og nye dukker op hele tiden. I Jylland kan næsten alle større byer bryste sig med et escape room. Riddlehouse Escape Room åbnede i Køge i foråret 2019 og vi vil være kendt for at være en escaperoom virksomhed, hvor kvalitet og pris går hånd i hånd. Vi vil sætte Køge solidt fast på Danmarkskortet over velfungerende og succesfulde escape-rooms.

Hvordan foregår et escaperoom?

Temaopdelte rum

Alle escape room har et tema. Det kan være at man er blevet fanget af pirater og skal undslippe med sørøvernes skat inden en time. Måske bliver man holdt som gidsler af ondsindede terrorister og har 60 minutter til at desarmere bomben. Andre escaperooms kan have et tema, hvor man er blevet fanget af en gal massemorder og skal undslippe inden han vender tilbage om præcis en time. Som i kan se spiller tiden en væsentlig faktor. I næsten alle escape games har man en time til at komme ud. Man skal finde nøgler til at åbne låse. Man skal finde koder som skal knækkes og man skal gætte gåder for at komme videre. Hver puzzle man løser, plejer at åbne op for en ny en af slagsen. I et typisk escape room kan der være mellem 12 og 15 puzzles. Så man kan ikke tillade sig at bruge for meget tid.

Samarbejdet i gruppen betyder meget

Det vigtigste er at gruppen er gode til kommunikere og samarbejde. Det kræver teamwork at undslippe et escaperoom. Måske har en spiller fundet en nøgle i en skuffe. En anden spiller har måske fundet en hængelås på en skuffe. Hvis ikke gruppen taler sammen, går de i stå og slipper ikke ud af rummet. Det gælder om at gå grundigt til værks og lede efter alle spor. Både de synlige, de skjulte og også de som man måske ikke tror er spor.

Vi har styr på sikkerheden

Sikkerheden er også vigtig. I Polen skete en frygtelig ulykke hvor 5 unge teenagere omkom. Omstændighederne med levende ild, en gaslækage og låste døre var en tragisk kombination. I Danmark er sikkerheden høj. Hos Riddlehouse Escape Room bruger vi hverken levende ild eller gas. Vi låser heller ikke dørene rigtigt. Alle kan komme ud af vores escape rooms, hvis de får klaustrofobi eller skal på toilettet. Desuden er vores rum godkendt af myndighederne og vi har flugtveje i begge ender af vores lokalitet.

Om Riddlehouse

Danmarks nyeste escaperoom

Riddlehouse escape room er Danmarks nyeste escaperoom. Vi ligger I Køge og har to faste escape games og et mobilt escape game. Vi har åbent alle dage og vores escape rooms er velegnede for familier, turister, venner og polterabends. Især virksomheder kan vores bruge vores escape rooms til teambuilding. Særligt velegnet til dette er vores mobile escape game CSI.
Vores to faste Escape Rooms hedder Ragnarok og Spymaster.

Ragnarok kræver mod og styrke

I Ragnarok har de nordiske guder med Odin i spidsen brug for en gruppe modige mennesker, som kan hjælpe guderne med at tilvejebringe Thors hammer Mjølner. I dette escape room skal du bruge logik og opfindsomhed, mens du kæmper imod tiden. Kan i undslippe inden jætternes hær ankommer og Ragnarok begynder. 

Spymaster kræver snilde og intelligens

I Spymaster tager vi dig tilbage til 1985. Den Kolde Krig er på sit højeste og de to supermagter Sovjet og USA bekæmper hinanden med alle midler undtagen direkte krig. Dette escape game foregår i et hotelværelse, hvor den sovjetiske spion The Spymaster har gemt nogle hemmelige dokumenter som han har stjålet på Stevnsfortet. I er en gruppe hemmelige agenter udsendt af forsvarets efterretningstjeneste i jagten på the Spymaster. Kan i undslippe dette escape room og samtidig finde agentens identitet samt de hemmelige dokumenter.

CSI - vores nyeste escape game

Den nyeste gren på vores escape room træ hedder CSI – et mobilt escape game, hvor deltagerne træder i karakter som efterforskere der skal løse gåder og koder i jagten på at finde identiteten på morderen. Alt i alt stræber vi efter at give kunden den ultimative escaperoom oplevelse hos os. Efter spillet i vores escape rooms kan spillerne få taget deres foto med rekvisitter fra rummene. Hvis gruppen har været hurtigt ude af rummet, kommer de på vores tavle over de 10 bedste tider for rummet. Vi har også en tavle hvor vi påfører månedens bedste tid i hvert enkelt escape room. Som afslutning på en heftig og sjov time, kan man købe en vand eller en sodavand i vores køleskab. Riddlehouse Escape Room er på Facebook og på Instagram. Vi er ligeledes på Tripadvisor og håber at vores kunder vil give os en god anmeldelse efter spillet. Loyale kunder vil også få tilsendt et nyhedsbrev, hvor de kan få VIP billetter til nye rum eller rabatter på vores andre escaperooms.

Scroll til toppen